Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Над 50 000 кафе капсули за рециклиране предадоха клиентите на Kaufland и NESCAFÉ® Dolce Gusto® 


V+O Communication


Над 50 000 кафе капсули за рециклиране предадоха клиентите на Kaufland и NESCAFÉ® Dolce Gusto® 

Над 50 000 кафе капсули за рециклиране предадоха клиентите на Kaufland и NESCAFÉ® Dolce Gusto® в магазините на ритейлъра. Иновативната услуга за оползотворяване е налична в пет локации на веригата в гр. София – в хипермаркетите на Kaufland в кв. Бъкстон, кв. Младост 4, кв. Горубляне, кв. Малинова долина и кв. Крива река. 

От старта на партньорството си с Kaufland през ноември 2023 г. досега, благодарение на потребителите на кафе капсулите NESCAFÉ® Dolce Gusto®, са рециклирани над 150 кг пластмаса  от петте магазина на ритейлъра, в които услугата е достъпна. Това се дължи и на опростения процес, който прави рециклирането на капсули лесно и достъпно. Важно е потребителите да оставят използваната капсула да се охлади и да изцедят излишната течност. След като съберат поне 30 отцедени капсули, могат да ги поставят в обикновена торбичка, която също ще бъде рециклирана, и да ги оставят в контейнера за използвани кафе капсули на определените за това места. 

„Още от началото си през юни 2022 г., услугата постоянно се развива, като всяка година събираме и рециклираме все по-голямо количество капсули. Не спираме да търсим възможности за разгръщането ѝ и сме много щастливи, че именно Kaufland България се включват като наши партньори.“ – каза Милен Алтънков, мениджър Бизнес развитие на NESCAFÉ® Dolce Gusto®. 

След оставянeнето им в магазина, капсулите се събират и се извозват до специално предприятие, където се сортират и обработват със сепарираща техника, за да се отдели отпадъчното кафе или други биологични отпадъци от пластмасата и алуминия.  Отпадъчното кафе се пречиства и се оползотворява като биогориво.

„Големият интерес към рециклирането на кафе капсули е поредното доказателство, че нашите клиенти са с модерно и екологично съзнание. Щастливи сме, че имаме шанса да им предоставяме разнообразни възможности, с които заедно да можем да осигуряваме едно по-добро и по-чисто бъдеще за планетата ни. “ – коментира Кремена Георгиева, мeниджъp „Kopпopaтивни комyникации и социална отговорност“ в Kaufland България. 

Kaufland има дългосрочен ангажимент към намаляване на пластмасата и увеличаване на рециклирането. Като част от групата Schwarz, ритейлърът следва стратегията REset Plastic, като се ангажира да използва 30% по-малко пластмаса в опаковките на своите собствени марки продукти до 2025 г. и 35% по-малко до 2027 г. (в сравнение с базовата 2017 г.) Компанията ежегодно предприема навременни действия, с които да развива стратегията. През март 2023 г. Kaufland пусна пилотния проект с автомати за обратно приемане на опаковки в избрани обекти на веригата си. Само от края на март до началото на октомври 2023 г. ритейлърът е събрал близо 4,5 млн. пластмасови  бутилки и алуминиеви кенове. 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Обратно към всички новини от агенциите